Search
Search Menu

Tehoboost – Paranayama = hengitysharjoituskurssi -3 iltaa
3.10.-17.10.2021

Tehoboost – Paranayama kurssi sunnuntaisin 3.10, 10.10 ja 17.10 klo: 16-18

Tiesitkö että pranayamaharjoitusten avulla on mahdollista vaikuttaa kehon ja mielen terveyteen nopeasti ja tehokkaasti ja lisätä huomattavasti elinvoimaa!

Tällä tehokurssilla saat apua välittömästi erilaisiin stressitiloihin, ahdistukseen, paniikkihäiriöihin ja muihin hermostollisiin ongelmiin! Pranayaman avulla on mahdollista helpottaa myös esimerkiksi unettomuutta ja ruoansulatusongelmia.

Elinvoimaa on mahdollista lisätä ja hallita tehokkaasti hengityksen avulla. Saat opastusta tehokkaiden harjoitusten tekoon, joita voit harjoittaa jatkossa myös itsenäisesti. Harjoitukset lisäävät elinvoimaa, uudistavat soluja antioksidanttien tapaan ja parantavat unenlaatua. Pranayamahengitys vaikuttaa keskushermostoa ja aivojen toimintaa tasapainottavasti ja tietoinen hengitys opitimoi hormonien ja aineenvaihdunnan toimintaa.

Tule mukaan tutustumaan ja oppimaan hyödyntämään tärkeintä ja tehokkainta työkalua joka sinulla on aina ulottuvillasi – hengitystäsi. Tästä jos jostain on hyötyä loppuelämäsi ajan jos niin päätät!

Paikka: Joogakoulu Shanti paikan päällä max 10 ihmistä
(mahdollisuus etänä zoom – mainitse ilmoittautuessa)

Hinta: 115€ (sis. 10% ALV) Varaat paikkasi maksamalla kurssimaksu 23.9.2021 mennessä. Sen jälkeen maksu on 135€.

Ilmoittaudu:
tai alla olevalla lomakkeella

Pranayamasta voit lukea lisää myös täältä

Tällä kurssilla on ainutlaatuinen tilaisuus oppia perinteisiä pranayma-harjoituksia. Syvähengitys lisää tietoisuutta kehossa ja mielessä.  Samalla myös Vata, Pitta ja Kapha doshat tasapainottuvat!

Pranayma-harjoitukset lisäävät elinvoimaa, uudistavat soluja  ja parantavat unenlaatua. Pranayama-harjoitukset vievät suoraan meditatiiviseen tilaan rauhoittamalla ajatuksenkulkua.

Lämpimästi tervetuloa hengittelemään ja kokemaan pranayaman tuoma rauha!
Pitkä syvähengitys pidentää ikää ja nuorentaa kun taas lyhyt pinnallinen hengitys aiheuttaa stressiä ja lyhentää elinkaarta.

Tällä Pranayama-kurssilla saat työkaluja elinikäsi pidentämiseen ja myös hyvään oloon.
Pranayama-harjoituksilla voi helposti pitää Vata-dosha kurissa sekä lisätä Pranaa, eli elinvoimaa mieleen ja kehoon! Oppimalla hengittämään oikein (palleahengitys) pystyt hallitsemaan Vata doshan epätasapainoa. Monet sairaudet johtuvat Vata epätasapainosta (melkein 85% sairauksista). Pranayama-harjoitukset ovat todella tärkeitä Ayurvedassa Vata doshan hallinnassa! Ayurveda on ainutlaatuinen systeemi joka pyrkii ennaltaehkäisemään sairauksia ja se käyttää erilaisia menetelmiä kuten joogaa ja pranayamaa.

Oppilaan palaute:
”Lanan kurssilla on mukava, hyväksyvä ja iloinen ilmapiiri, joka kannustaa harjoittelemaan vaikka jotkut pranayamaharjoitukset vaikuttavatkin aluksi aika hassuilta. Itse olen saanut helpotusta reuman ja nivelrikon aiheuttamiin kipuihin. Vaihdevuosioireet helpottivat ja kuukautiset jäivät kokonaan pois jonkun aikaa pranayamaharjoitusten aloittamisen jälkeen. Pranayamaharjoitus on antanut energiaa, se myös rauhoittaa, rentouttaa ja virkistää. Voisi sanoa, että on saanut uudenlaista tyyneyttä kohdata vaikeita asioita ja haastavia tilanteita. Pranayama on voimakkain joogan muoto, jota olen kokeillut. Hyvät vaikutukset ovat motivoineet jatkamaan harjoituksia ja olen huomannut, että Pranayman vaikutus säilyvy ja kasvaa parhaiten säännöllisellä harjoittelulla. Kotonakin on helppo harjoitella kun tarvitaan vain rauhallinen paikka, jossa voi istua.”
– Leena K., 52 v

Pranayama-hengitysharjoitus perustuu elämänenergian (prana) hallintaan oman hengityksen sääntelyllä. Ihmisillä on luonnollinen taipumus hengittää epäsäännöllisesti ja pinnallisesti ja pranayama-harjoituksen kautta pystymme löytämään sisäisen tietoisuuden omasta hengityksestämme. Hengitys liittyy vahvasti ihmisen tunnetilaan ja hengityksemme peilaa suoraan tunnetilaamme. Esimerkiksi pelko ja vihaisuuden tunne aiheuttavat pinnallisen ja epäsäännöllisen hengitysrytmin. Kun voimme sisäisesti hyvin ja olemme rauhallisessa tunnetilassa hengitämme syvään, hitaasti ja tasaisesti. Pranayaman tavoitteena on saattaa mieli täydelliseen kontrolliin ja vähentää mielen ja kehon reagointia ulkoisiin ärsykkeisiin.

Vuosikausien tutkimukset osoittavat, että tietoinen ja rauhallinen hengitys tasoittaa mielentilaa, laskee sydämen sykettä ja auttaa meitä tuntemaan itsemme energisemmäksi ja elinvoimaisemmaksi. Pranayama-harjoituksella on hyvin positiivinen vaikutus myös univaikeuksiin ja korkeaan verenpaineeseen. Säännöllinen harjoitus lisää positiivisuuden tunnetta ja kiitollisuutta.

Opettajana:

Lana Lavanina on kokenut Pranayama-opettaja, jolla on yli 16 vuoden kokemus harjoittelusta ja opetuksesta. Lana on perinteisen pranayama-menetelmän pioneeri Suomessa ja hän on opettanut täällä aktiivisesti vuodesta 2009. Lana on saanut oppinsa maailman arvostetuimmilta pranayama-mestareilta O.P.Tiwarilta ja Paul Dallaghanilta. Tiwarin johtama Joogan tutkimuslaitos, Kaivalyadham sijaitsee Lonavlassa Intiassa.

Kurssin tarkempi sisältö:
Tällä kurssilla opimme oikea pallea hengitystä, valmistavia harjoituksia ja muutamia pranayama-tekniikoita.

Pääset harjoittelemaan mm.

Valmistavia harjoituksia:
Uddiyana bandha kriya + Nauli– koko vatsaontelon negatiivisen paineen harjoitus
Simha mudra – leijonan harjoitus
Brahma mudra – pään kierto
Kapalabhati – loistava kallo
Nadi Shodhana (Anuloma Viloma) = vuorosierain pranayama

Pranayama-varsinaisia harjoituksia:
1) Surya bhedana – surya-aurinko, bhedana-lävistys, kuumentava pranayama
2) Shitali – viilentävä pranayama
3) Ujjayi pranayama
4) Bhramari – mehiläinen

Saat ohjeet harjoituksiin kotiin vietäväksi ja pystyt jatkamaan pranayaman harjoittelua myös itsenäisesti! Paikan päällä pystyn parhaiten varmistamaan harjoituksien onnistumisen ja saat parhaimman hyödyn ohjauksesta.

Tervetuloa mukaan!

  Ilmoittaudu / Register

  Etunimi / Firstname (pakollinen)

  Sukunimi / Lastname (pakollinen)

  Sähköposti / Email (pakollinen)

  Puhelinnumero / Phone number (pakollinen)

  Lisätietoja / Additional information

  Peruutusehdot

  Ehdot koskevat vain maksullisia tapahtumia. Jos peruutus tapahtuu viimeistään 28 vrk ennen tapahtumaa, palautamme maksun kokonaisuudessaan, mutta pidätämme varaus- ja toimistokuluja 50 €. Jos peruutus tehdään vasta 28-7 vrk ennen tapahtumaa, pidätämme 50 % tapahtuman kokonaishinnasta. Tätä lyhyemmällä varoitusajalla tulevien peruutuksien jo maksettuja maksuja emme voi valitettavasti palauttaa. Paikkaansa voi kuitenkin aina koettaa tarjota jollekin toiselle, ja me voimme auttaa tässä mahdollisuuksien mukaan. Sairaustapauksessa maksun voi siirtää seuraavalle kurssille. Nämä ehdot koskevat maksullisia kursseja ja retriittejä.