Search
Search Menu

Lana Lavanina – Suomen Top 1 Ayurveda-, Jooga- ja Pranayama-asiantuntija

Joogaopettaja • Pranayama-opettaja
Ayurveda-terapeutti • Ravintoterapeutti

Ihanaa että olet kiinnostunut minusta ja ayurvedisesta elämäntavasta! Olen Lana ja toimin yrittäjänä hyvinvoinnin parissa. Olen ayurvedakonsultti, pranayamaopettaja ja joogaopettaja. Yhdistän monipuolisesti osaamistani sekä opetuksessa että konsultoinneissa. Minulle on tärkeää, että jokainen tulee kohdatuksi omana itsenään ja hoidan asiakasta aina kokonaisvaltaisesti. Työni on intohimoni ja elämäntapani ja se että jaan ayurvedasta tietoa eteenpäin on minulle sydämen asia. Toivon lisääväni ihmisten tietoisuutta hyvinvoinnista ja kouluttaudun itsekin jatkuvasti lisää.

Kiinnostus holistiseen hyvinvointiin juontuu minulla jo lapsuudesta saakka. Rankan lapsuuteni jälkeen voin todella huonosti, joka johti siihen että lopulta sekä kehoni, että mieleni sairastuivat. Kamppailin muun muassa vaikean endometrioosin ja jatkuvien antibioottikuurien kanssa. Näiden omien kokemuksienikin myötä korostan aina sitä, että ihmistä tulee hoitaa kokonaisuutena, sekä kehoa että mieltä.

Joogapolkuni alkoi vuonna 2001, jolloin aloin harjoittaa ja opiskella raja-joogaa Etelä-Koreassa. Jooga vei nopeasti mukanaan ja kokeilin myös monia ei joogasuuntauksia ja – tyylejä. Vuonna 2004 löysin elämääni kuitenkin kolme aarretta, joita vaalin edelleen. Nämä ovat astangajooga, ayurveda ja pranayama. Nämä löydettyäni olen opiskellut intohimoisesti jokaista polkua lisää kansainvälisten huippuosaajien kanssa.

Opetan tällä hetkellä joogaa ja pranayamaa, sekä teen ayurvedakonsultaatioita Helsingissä ja ajoittain myös muualla Suomessa. Löydät minut usein myös erilaisista jooga- ja hyvinvointitapahtumista, sekä messuilta. Toimin myös kouluttajana Ayurveda instituutissa.

Olen muuttanut Suomeen 18-vuotiaana Petroskoista, mutta valmistuttuani humanististen tieteiden kandidaatiksi lähdin maailmalle. Olen opiskellut Pariisissa ja työskennellyt Etelä-Koreassa ja Thaimaassa. Lisäksi olen harjoittanut joogaa Intian Mysoressa ja Intiassa aloitin myös ayurvediset opintoni. Vuonna 2012 sertifioiduin kliinisen ayurvedan terapeutiksi Nagpurissa, Intiassa. Pääopettajinani toimivat Dr.Atreya Smith ja Dr. Sunil Joshi, jotka molemmat tuntevat myös länsimaalaisen ruokakulttuurin hyvin. Pyrin itsekin soveltamaan ayurvedan oppeja nimenomaan suomalaiseenkin elämäntapaan.

Vahvuuteni on Ayurvedan, Joogan ja Pranayaman kokonaisvaltainen ymmärrys ja yhdistely hyvinvoinnin edistämiseksi. Minulla on näistä kaikista pitkä kokemus ja arvostettu kansainvälinen koulutus. Olen perinteisen pranayama-menetelmän pioneeri Suomessa ja olen saanut oppini maailman arvostetuimmalta pranayama-mestarilta Sri O.P.Tiwarilta.

Lue lisää Lanan ayurveda-konsultaatioista, joogaosaamisesta ja pranayama-kursseista sekä tutustu kurssitarjontaan täältä.