Search
Search Menu

Ayurveda

Pulssin luentaa.

Ayurveda on yli 5000 vuotta vanha perinteinen lääketieteen muoto, joka on peräisin Intiasta mutta on sittemmin levinnyt koko maailmaan. Se perustuu kokonaisvaltaiseen näkemykseen mielen ja kehon yhteistoiminnasta. Ayurveda-hoidoissa lähdetään ihmisen yksilöllisen kehotyypin tutkimuksesta, minkä jälkeen tutkitaan asiakkaan mielen ja kehon tilaa ja selvitetään välineet, joiden avulla ihminen voidaan parhaiten pitää tasapainossa tai palauttaa siihen. Ayurvedassa pyritään tarjoamaan asiakkaalle tehokkaita työkaluja, joiden avulla hän voi itse edesauttaa hyvinvointiaan ja pysyä paremmin selvillä siitä, mikä hänelle parhaiten sopii. Käytännössä tämä tarkoittaa usein huomion kiinnittämistä asiakkaan aineenvaihduntaan, ruokavalioon ja elintapoihin.

Lue lisää ayurvedasta täältä.


Polkuni Ayurvedan pariin

Nuorena sairastelin paljon ja jouduin syömään lukemattomia antibioottikuureja sekä muita lääkkeitä. Ne eivät kuitenkaan tuoneet apua ongelmiini. Joogan ja pranayaman löydettyäni kiinnostuin myös Ayurvedasta, josta usein puhutaan joogan sisartieteenä. Harjoitettuani näitä sain kehoni ja mieleni jälleen tasapainoon ja sain vahvistettua terveyttäni. Löysin elämäntavan joka tukee kokonaisvaltaisesti hyvinvointiani. Tätä elämäntapaa haluan myös jakaa ja auttaa muitakin voimaan paremmin.

Opiskelin ayurveda-ravitsemusta toimiessani Yoga Thailandissa opettajana. Erikoistuin Ayurvedaan syvällisemmin Atreya Smithin ja Dr. Sunil Joshin johdolla. Molemmat tuntevat myös länsimaisen elämäntavan ja osaavat soveltaa ayurvedan myös länsimaisiin tarpeisiin, jota minä jatkan edelleen nykyään omassa työssäni. Minut on sertifioitu kliinisen Ayurvedan konsultiksi vuonna 2012 Nagpurissa, Intiassa.

Koulutan myös Suomen Ayurveda-instituutissa ja olen yksi Suomen Ayurvedayhdistys ry:n perustajajäsenistä.


LanaPranan Ayurveda-konsultaatio

Konsultaatiossa tehdään perusteellinen kartoitus nykytilastasi, analysoidaan kehotyyppisi ja arvoidaan sen mukaan tarvittavat ayurvediset elämäntapa- ja ruokavaliomuutokset sekä keskustellaan hyvinvointiasi tukevista ayurvedisista valmisteista. Seurantakäynnillä varmistetaan, että suunta on ollut oikea ja saat lisäohjeita elämäntavan tueksi ja hyvinvoinnin jatkuvuuden takaamiseksi. Ensikäynti toteutetaan aina ensisijaisesti face-to-face. Tarjoan kuitenkin mahdollisuuden etäkonsultaatioihin, jos asut esimerkiksi eri paikkakunnalla tai koet sen muuten mieluisaksi vaihtoehdoksi itsellesi.

Vastaanotollani hoidetaan tyypillisesti vääränlaisesta ravitsemuksesta ja elämäntavoista johtuvia, usein jo kroonistuneitakin terveysongelmia. Kyseessä voi olla esim. ruuansulatusvaivoja, päänsärkyjä, ihottumia, nivelkipuja, hiivaongelmia, ylipainoa, stressiä ja flunssakierteitä. Olen perehtynyt erityisesti myös naisten hormonitoiminnan epätasapainotiloihin, kuten PMS-oireiden hoitoon. Lisäksi yhdistän aina myös pranayamaosaamistani ja annan sinulle konsultaation yhteydessä myös ohjausta sopivien Pranayama-hengitysharjoitteiden tekoon.

Ayurvedalla voidaan löytää ja hoitaa sairauksia myös jo ennen niiden puhkeamista ja näin ennaltaehkäistä monien terveydellisten ongelmien syntymistä.

Konsultaatio tapahtuu tarpeestasi riippuen joko suomen, englannin tai venäjän kielellä. Paikka on Helsingin keskusta, ellei toisin sovittu. Varaa aika tai kysy lisätietoa ennen varaamista: tai 045-1313121.

Ensimmäinen konsultaatio:
195 € / 1,5 h (+ 15 min. seuranta puhelu) Sopii hyvin ensikonsultaatioksi, jos sinulla ei ole tietoa ayurvedasta ennestään. Saat kokonaisvaltaiset elämäntapa- ja ruokavalio-ohjeet ja kehotyyppianalyysin.

135 € / 1 h (+ 10 min. seuranta puhelu) Sopii ensikonsultaatioksi, jos sinulla on jo perustietoja ayurvedisesta elämäntavasta ja uskot lyhyemmän ajan riittävän. Eikä sinulla ole mitään erityisiä sairauksia tai vaivoja.

Jos vastaanottoajan pituuden valinta askarruttaa, ota rohkeasti yhteyttä niin arvioidaan tilanne yhdessä.

Seurantakonsultaatio:
125 € / 1h tai 75€/30min Varaa tämä jos olet jo käynyt aiemmin luonani konsultaatiossa ja haluat varmistaa elämäntapamuutosten jatkuvuuden tai haluat syventää osaamistasi. Kartoitamme nykytilanteen ja saat paljon lisätietoa ayurvedisen elämäntavan tueksi.

Puhelinneuvonta:
25 € / 15 min
Seurantakonsultaatiot on mahdollista toteuttaa etänä/puhelimitse/skypellä, mainitse varauksesi yhteydessä erikseen, jos haluat konsultaation nimenomaan etänä. Konsultaatiosta saa suurimman hyödyn kuitenkin irti face-to-face, joten suosittelen ensisijaisesti sitä. Ensikonsultaatioihin sisältyvät check-up seurannat 15min voi kuitenkin varsin hyvin toteuttaa esim. skypellä.

Kaikki hinnat sisältävät ALV 24 %.


Palautetta asiakkailta

”Lanan Ayurveda-konsultaatiossa sain syvällistä tietoa omasta kehostani ja mielestäni ja ennen kaikkea konkreettisia työkaluja, joilla edistää omaa hyvinvointiani. Sain paljon aivan ihania, omalle kehotyypilleni sopivia ayurvedisiä reseptejä ja ohjeita, miten valmistaa eri raaka-aineita niiden tärkeitä ravinto-arvoja säilyttäen. Lanan ohjeiden mukaan tein konsultaation jälkeen ayurvedisen ruokapaaston, jota pidin kokonaisvaltaisena kehon ja mielen energisoijana. Tunsin selkeästi kehoni puhdistuvan ja mieleni kirkastuvan. Lanassa arvostan suuresti myös sitä, että hän kuuntelee ja ymmärtää toista ihmistä. Tiedän, että voin turvautua hänen ammattitaitoonsa aina, kun tarvitsen lisää tietoa Ayurvedasta. Olen lähtenyt kulkemaan rikasta ja hyvää tuovaa Ayurvedan polkua, jossa Lana toimii minulle tärkeänä suunnannäyttäjänä.”

”Ayurveda elämäntapana muuttanut elämäni täysin. En hakenut apua mihinkään erityiseen vaivaan, mutta hämmästyin ayurvedan vaikutuksia heti aloitettuani öljyjen ja yrttien käytön sekä muutettuani ruokavalion sopivaksi kehotyypilleni. Muutaman viikon kuluttua minulle kasvoi valtava määrä uusia hiuksia ja pyörteitä päähän. Olo muuttui todella virkeäksi ja elinvoimaiseksi. Puolen vuoden kuluttua elämäntapamuutoksesta olen aivan uusi ihminen. Hiuksia on kasvanut valtavasti ja ne kihartuvat. Varpaiden välissä oleva vuosia vaivannut sieni parani kun laitoin kaksi kertaa nenäöljyä jalkaan. Myös muut varpaissa olleet näpyt häipyivät. Vuosia vaivanneet syvät ja todella kipeät kantapäiden halkeamat hävisivät kokonaan. Elinvoima on kasvanut valtavasti ja teen kuusi kertaa viikossa astangajoogaharjoituksen ongelmitta.

Kynnet ovat vahvat, mieliala on virkeä ja positiivinen. Päivittäisen ayurvidisten öljyjen käyttö iholla on poistanut ihon kuivuuden ja keho näyttää hyvältä. Myös lapsi on huomannut muutoksen ja aistii äidin käyttämät öljyt. Lapsi pyytää itsenäisesti usein brahmi-öljyä keholleen. Vaihdevuosioireet katosivat kokonaan siten, että jokaöinen hikoilu loppui ja toisinaan jopa kolme viikkoa kestävä vuoto normalisoitui. Myös vaihdevuosien aiheuttamat vatsavaivat katosivat. Ayurvedisen elämäntavan omaksuminen vaatii kurinalaisuutta ja pitkäjänteisyyttä ja erityisesti oivallusta siitä, että kyseessä on elämäntapa. Olen ikuisesti kiitollinen siitä, että olen löytänyt ayurvedan elämääni”


Uutuus

Uutuutena nyt myös kokonaisvaltaiset terveyspaketit suurien elämänmuutosten tueksi! Terveyspaketin avulla voit tehdä todella merkittäviä muutoksia hyvinvointiisi ja löytää tasapainosi.

Valitse itsellesi sopiva paketti:

 • Ayurveda-konsultaatio 1h15min + seuranta 45min: 199€
 • Ayurveda-konsultaatio + seuranta + hengitysharjotukset: 299€
 • Ayurveda-konsultaatio 1h15min + seuranta 45 min + abhyanga öljyhoito 1h 15min + hengitysharjoitukset 45min: 399€
 • Ayurveda-konsultaatio 1h15min + seuranta 45 min + abhayanga öljyhoito + hengitysharjoitukset: 499 €

Autan valitsemaan juuri sinulle sopivan tavan aloittaa terveellisen, energisen elämän – jo tänään! Paketit ovat edullisin tapa hoitaa itseään kun tähdätään suuriin ja pysyviin muutoksiin.

Jos et löydä sinulle sopivaa palvelua niin ota rohkeasti yhteyttä, voimme räätälöidä juuri sinulle sopivan paketin ja maksusuunnitelman.


Ota yhteyttä ja varaa aika

  Nimi (pakollinen)

  Sähköposti (pakollinen)

  Puhelinnumero (pakollinen)

  Kerro terveydentilastasi lyhyesti (pakollinen)

  Mitä odotat Ayurveda-konsultaatiolta? Minkälaista pakettia tai kokonaisuutta olit ajatellut? (pakollinen)

  Lisätietoja ja ehdota sinulle sopivaa tapaamisen ajankohtaa.

  Peruutusehdot

  Äkillisten esteiden tai sairastumisen takia peruutetuista vastaanottoajoista emme peri maksuja. Vastaanottoaika tulee kuitenkin perua viimeistään 1 vrk ennen varattua aikaa. Teethän peruutuksen puhelimitse ja mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Muussa tapauksessa perimme varaus- ja toimistomaksuja 50€ ja perumatta jääneestä vastaanottokäynnistä perumme lisäksi 50% vastaanottomaksun hinnasta. Ota yhteyttä, jos haluat siirtää jo varaamaasi vastaanottoaikaa tai tarvitset apua maksujärjestelyn kanssa. Isommat kurssi- ja retriittikohtaiset maksutiedot ja perumisehdot saat ilmoittautumisen yhteydessä.