Search
Search Menu
/ / /

Naiseus ja hyvinvointi -retriitti
10.7.-12.7.2020

Joogaa Tuomiston kartanolla

Retriitti jokaiselle, joka haluaa voida hyvin, löytää oman elämän tasapainoa ja lähteä kohti kesää kevyenä ja energisenä!

Happy Hormones -viikonlopun teemana on tankata elinvoimaa, ylläpitää terveyttä ja lisätä itsetuntemusta Tuomiston upeassa kartanomiljöössä Sastamalassa. Tämä retriitti on sinulle, joka haluat muuttaa elämäsi suuntaa kohti terveempää ja elinvoimaisempaa elämää. Viikonlopun painopiste on naiseuden elinvoimassa, hormonitasapainossa ja laajasti feminiinienergian tasapainottamisessa. Et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta etkä ayurvedasta.

Viikonlopun aikana joogataan lempeästi hatha- ja yin-joogaa ja tehdään pranayama-hengitysharjoituksia. Seuraat mielenkiintoisia hyvinvointiluentoja ja vietät rentouttavia luppohetkiä tunnelmallisessa kartanoympäristössä. Opit elinvoimaa (pranaa) nostattavia meditaatio- ja pranayama-harjoituksia, jotka tukevat kehon ja mielen puhdistautumista. Saat valmiudet muuttaa elämäsi pysyvästi terveellisempään suuntaan.

Retriitillä tarjotaan terveellistä, herkullista, puhdistavaa kasvisruokaa.
Mukava seura ja rauhoittava miljöö tarjoavat tilaa omille ajatuksille ja mahdollisuuden palautua arjen kiireestä. Kurssin päätteeksi palaat kotiin elinvoimaisena ja mieli kirkkaana!

Retriitin teema: Tasapainota hormonitoimintaasi luonnollisesti ayurvedan avulla

Retriitin luennoilla käydään läpi:

– Hormonaaliset ongelmat & niiden synty
– Tyypilliset oireet
– Hormonaalisten epätasapainotilojen luonnollinen hoito

1. Eri kehorakennetyyppien (vata, pitta, kapha) tyypilliset kuukautiset
2. Tyypilliset hormonaaliset vaivat/sairaudet:
3. Mitkä ovat syyt lisääntyneille hormoniongelmille?

Luennolla käsitellään hormonaalisen ehkäisyn ongelmia ayurvedan näkökulmasta. Synteettiset hormonit eivät kuulu elimistöön ja voivat aiheuttaa monille naisille lieviä tai jopa vakavia terveysongelmia, muun muassa migreeniä, aineenvaihdunnan häiriöitä ja mielialan vaihteluja. Lana kertoo tyypillisistä oireista ja miten niitä voi helpottaa ayurvedan (ruokavalio, elämäntapa ja yrtit) ja pranayaman eli hengitysharjoitusten avulla.

Stressi on yksi tekijä, joka aiheuttaa epätasapainoa hermostossa ja vaikuttaa hormonitoimintaan. Lana kertoo miten ayurvedan ja hengitysharjoitusten avulla tasapainotetaan hermostoa ja hormonitoimintaa.

Vaihdevuodet! Miten näiden kanssa voi elää normaalia elämää?!

Lisäksi Lana opettaa yksinkertaisia pranayama- eli hengitysharjoituksia, jotka tasapainottavat hermostoa ja samalla hormonitomintaa. Vata-dosha häiriintyy helposti nykyään kaikilla kehotyypeillä. Pranayama on tehokas työkalu vata-doshan tasapainottamiseen. Lisäksi käymme läpi, mitkä ayurvediset öljyt ja yrtit tasapainottavat vataa.

Varaa paikkasi

Early bird 259 € (sis. alv 24 %) 5.6.2020 mennessä, jonka jälkeen hinta on 289 €

Majoitus täysihoidolla noin 220 € (sis. alv) sisältäen majoituksen upeissa 3-4 hengen huoneissa. Huoneet ovat todella isot. Myös ulkorakennuksessa on huoneita, jos haluaa enemmän omaa rauhaa.

Ilmoittaudu alla olevalla lomakkeella tai / 045 1313 121

Liitä ilmoittautumiseesi nimesi ja puhelinnumerosi ja mainitse, jos sinulla on ruoka-aineallergioita. Saat laskun sekä lisätietoja ilmoittautuessasi retriitille.

Kouluttaja

Lana Lavanina (LanaPrana) on Nagpurissa sertifioitu kliinisen Ayurvedan terapeutti, pranayama- ja joogaohjaaja. Lana tekee ayurveda-konsultaatioita ja abhyanga-öljyhoitoja sekä kouluttaa Suomen Ayurveda-instituutissa. Pranayamaa ja joogaa hän opettaa pääosin Joogakoulu Shantissa ja myös muissa joogakouluissa ja retriiteillä ympäri maailmaa (mm. Samahita Retreat Center, Koh Samui, Italiassa ja Mallorcalla).

Lanan vahvuus on ayurvedan, joogan ja pranayaman kokonaisvaltainen ymmärrys ja yhdistely hyvinvoinnin edistämiseksi ja ylläpitämiseksi. Näistä kaikista hänellä on pitkä kokemus sekä kansainvälinen koulutus.

Ohjelma

Päivä 1: perjantai 10.7.

Klo 15.00 Saapuminen Tuomiston kartanolle,
Klo 16.00 Ilmoittautuminen ja majoittuminen
Klo 17.00 Päivällinen
Klo 18 – 19 Ayurveda-luento: Ayurveda-naisille + Pitta vuodenaika
Klo 19.30 – 21.00 Rauhoittava ilta-yin-jooga ja lyhyt pranayama-harjoitus
Klo 21.00 Iltatee ja unten maille

Päivä 2: lauantai 11.7.

Klo 8–10 Aamun kiitollisuus-meditaatio, pranayama sekä lempeä hatha-jooga
Klo 10 Aamiainen
Klo 11–12.30 Luento: Happy Hormones, hormonitasapaino ayurvedan näkökulmasta!
Klo 14 Lounas (kitchari)
vapaata oleskelua, hoitoja
Klo 17–19 Tantrinen kohtaaminen (naisten piiri)
Klo 19 Päivällinen
Klo 20.30–22 Iltasauna (saunalla Frantsilan luonnonmukaiset hoitotuotteet vapaassa käytössä) *

*Saunan yhteydessä hierotaan ayurvedistä öljyä koko keholle. Lana kertoo lisää öljyn vaikutuksesta mieleen ja kehoon retriitin aikana.

Päivä 3: sunnuntai 12.7.

Klo 8–10 Pranayama ja lempeä hatha-jooga
Klo 10 Aamiainen
Klo 11–12 Q&A ayurvedasta, pranayamasta ja joogasta
Klo 12–13 Retriitin yhteenveto
Klo 13.30 Lounas ja kotiin lähtö

**Muutokset ohjelmaan/aikatauluun mahdollisia.**

Lisätiedot

Majoitus


Majoitumme upeissa 2hh ja 4hh huoneissa Tuomiston kartanolla. Lue lisää majoituksesta

Majoitus sisältää täysihoidon: aamiainen, lounas, illallinen sekä saunan lauantaina)
HUOM! Ilmoittautuminen on sitova ja mahdollisesta peruutuksesta veloitamme 220 €. (majoitus + ruoat)

Matkustaminen

Tuomiston Kartano (Riippiläntie 32, 38100 Karkku, Sastamala) sijaitsee 7 km päässä Tampere-Pori -valtatiestä ja 5 minuutin kävelymatkan päässä Karkun juna-asemalta. Tampereen ja Porin suunnasta kulkevat junat pysähtyvät asemalla. Omalla autolla matka Tampereelta kestää noin puoli tuntia ja Helsingistä kolmisen tuntia.

Laitathan viestiä, mikäli sinua kiinnostaa kimppakyyti Helsingin seudulta. Koetamme mahdollisuuksien mukaan organisoida sellaisen.

Ota mukaan
– hygieniatarvikkeet ja mahdolliset lääkkeet
– pyyhe
– vesipullo
– lakanat halutessasi (lakanamaksu 10 e)
– joogaan sopivia rentoja vaatteita & villasukat
– muistiinpanovälineet
– välipaloja, kuten pähkinöitä ja hedelmiä, jos tunnet tarvitsevasi
– käteistä rahaa mahdollisia hoitoja ja tuoteostoksia varten

Ruokailu

Retriitillä tarjotaan herkullista, puhdistavaa kasvisruokaa. Gluteeniton ruokavalio lisämaksusta +20€. Mainitse ilmoittautuessasi, jos sinulla on ruoka-aineallergioita.

Tällä retriitillä syömme terveellistä ja puhdasta kasvisruokaa. Aamupalana on vihersmoothie, hedelmiä sekä puuroa mausteiden kanssa. Lounaalla nautimme kitcharia, joka sopii kaikille ayurveda-kehotyypeille ja on todella kevyt, puhdistava ja samalla ravitseva ruoka.

Kaksi kertaa päivässä ennen ateriaa otamme musta suola + inkivääri + lime -maustesekoituksen ruuansulatuksen tulen aktivoimiseen, ja aterian jälkeen otamme jeera + fenkoli -maustesekoituksen ravintoaineiden imeytymiseen.

Sinun ayurvedinen kehotyyppisi

Oman kehorakenteen nykytilaan voi saada osviittaa erilaisilla testeillä, mutta ne antavat usein jopa harhaanjohtavaa ja aika pintapuolista informaatiota, jos ei tunne ayurvedaa syvällisemmin.

Paras tapa selvittää oma kehotyyppinsä on käydä osaavan Ayurveda-ammattilaisen vastaanotolla. Kannattaa muistaa, että alkuperäinen, hedelmöityshetkellä määräytynyt kehorakenne (prakriti) on eri asia kuin alati muokkautuva nykytila (vikriti = epätasapaino).

Jos et ole selvillä omasta ayurvedisestä kehotyypistäsi, voit halutessasi varata sitä varten Ayurveda-konsultaation ennen retriittiä -10 % alennuksella, koodi TUOMISTO, email .

  Ilmoittaudu / Register

  Etunimi / Firstname (pakollinen)

  Sukunimi / Lastname (pakollinen)

  Sähköposti / Email (pakollinen)

  Puhelinnumero / Phone number (pakollinen)

  Lisätietoja / Additional information

  Peruutusehdot

  Ehdot koskevat vain maksullisia tapahtumia. Jos peruutus tapahtuu viimeistään 28 vrk ennen tapahtumaa, palautamme maksun kokonaisuudessaan, mutta pidätämme varaus- ja toimistokuluja 50 €. Jos peruutus tehdään vasta 28-7 vrk ennen tapahtumaa, pidätämme 50 % tapahtuman kokonaishinnasta. Tätä lyhyemmällä varoitusajalla tulevien peruutuksien jo maksettuja maksuja emme voi valitettavasti palauttaa. Paikkaansa voi kuitenkin aina koettaa tarjota jollekin toiselle, ja me voimme auttaa tässä mahdollisuuksien mukaan. Sairaustapauksessa maksun voi siirtää seuraavalle kurssille. Nämä ehdot koskevat maksullisia kursseja ja retriittejä.