Search
Search Menu

Matkani sisäiseen onnellisuuteen ja iloon

LanaJokainen voi muuttaa elämänsä suunnan. Jaan tässä oman tarinani siksi, että haluan näyttää omalla esimerkilläni, että olosuhteet eivät välttämättä määritä ihmistä. Olin onnekas siinä, että löysin oikeat työkalut onnelliseen elämään: joogan, pranayaman sekä ayurvedisen ravinnon ja elämäntavan.

Oman hyvinvointini tarina alkoi 70-luvulla Venäjän Petroskoissa, jossa vietin onnellisen varhaislapsuuden suomalaisen isäni, venäläisen äitini ja siskoni kanssa. Isäni oli minulle kaikki kaikessa. Ollessani kuusivuotias hän kuoli pitkän sairastelun jälkeen munuaissairauteen. Äitini jäi minun ja siskoni yksinhuoltajaksi, ja elimme tuolloin todella vaikeaa aikaa. Venäläinen yhteiskunta ei tarjonnut minkäänlaista sosiaalitukea ja äitini joutui tekemään kovasti töitä yksinhuoltajana.

Opin jo nuorena ottamaan vastuuta omasta elämästäni ja 18 vuoden ikäisenä päätin lähteä etsimään onneani Suomesta. Muutin tätini luokse Hankoon, jossa työskentelin paikallisessa pesulassa. Halusin aloittaa opiskelut ja päädyin opiskelemaan kieliä Jyväskylän yliopistoon. Elämä Jyväskylässä ei osoittautunut helpoksi nuorelle ja kauniille naiselle. Kohtasin rasismin, vanhempien miesten vihjailut ja yksinäisyyden. Oireilin fyysisesti usein ja masennuin lopulta niin, etten jaksanut nousta sängystä ylös.

Silloin aloitin tutustumaan itseeni ja pohtimaan mikä oireiden taustalla voisi olla. Huomasin, etten arvostanut itseäni enkä kuunnellut kehoani tarpeeksi. Söin epäterveellisesti ja kaipasin perheeni tukea. Koin olevani eksyksissä. Kuin ihmeen kautta minulle tarjoutui mahdollisuus aloittaa uusi elämä Etelä-Korean Soulissa ja tartuin heti tilaisuuteen. Toiveenani oli löytää sisäinen onnellisuus ja rauha.

Etelä-Koreassa tutustuin ensimmäisen kerran hatha- ja rajajoogaan. Hyvän olon innoittamana lähdin vuonna 2004 Thaimaahan opiskelemaan astangajoogaa Paul Dallagahin johdolla. Koin positiivisen sisäisen muutoksen ja oloni koheni. Thaimaassa aloitin kuuluisan intialaisen joogamestarin Sri. O.P. Tiwarin opastuksella tutustumaan pranayama-hengitysharjoituksiin, jotka opettivat oikeanlaista ja tasapainosta hengitystä. Intialaisen ayurveda-ravintotieteen ansiosta opin syömään säännöllisesti ja terveellisesti, omaa kehotyyppiäni kunnioittaen. Itämainen hyvinvointifilosofia avasi minulle ensimmäistä kertaa oven kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Elin elämäni parasta aikaa, koska olin vihdoin löytänyt sisäisen onnellisuuden ja sielunrauhan.

Paul Dallagah pyysi minua muuttamaan pysyvästi Thaimaahan vuonna 2007 ja opettamaan hänen kansainvälisessä joogakeskuksessaan kuuluisalla Koh Samuin saarella. Seuraavat kaksi vuotta toimin vakituisena joogaopettajana Yoga Thaimaassa ja opiskelin ahkerasti astangajoogaa, pranayamaa ja auyrveda-lääketiedettä sekä Thaimassa että Intiassa. Intensiivisen opiskelun päätteeksi saavutin kliinisen ayurveda-konsultin sertifioinnin Intian Nagpurissa vuonna 2012. Pääopettajina toimivat kansanvälisesti arvostetut Atreya Smith ja Dr. Sunil Joshi. Heitä yhdisti länsimaalaisen ruokakulttuuriin tuntemus ja he osasivat soveltaa ayurvedan länsimaalaiseen ruokakulttuuriin.

Elämäni aikana olin kohdannut paljon ihmisiä eri yhteiskuntaluokista ja kulttuureista. Useat tapaamani ihmiset ovat kokeneet samankaltaisia haasteita hyvinvoinnin ja elämänhallinnan suhteen kuin itse olin kokenut. Näistä kohtaamisista minulle muodostui kuva siitä, mitä haluan jatkossa tehdä. Halusin auttaa ihmisiä voimaan paremmin jakamalla tietoa, työvälineitä, kokemuksiani ja kokonaisvaltaista hyvinvointifilosofiaani.

Samanaikaisesti halusin löytää juureni ja palasin Suomeen vuonna 2009. Tästä alkoi urani töölöläisessä Joogakoulu Shantissa, jossa olen tarjonnut kokonaisvaltaisia ja räätälöityjä hyvinvointipalveluja ihmisille, jotka kaipaavat terveellistä ja tasapainoista elämää. Olen vetänyt lukuisia kursseja ja retriittejä Suomessa ja ulkomailla – sekä aloittelijoille, että kokeneille joogeille. Nykyään tarjoan oppilailleni välineitä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Tarjontani koostuu jooga- ja pranayama-kursseista sekä henkilökohtaisista ja suomalaiseen ruokakulttuuriin sopivista ayurveda-konsultaatioista.

Joogan, pranayaman ja meditaation avulla olen oppinut hallitsemaan omia tunteitani ja vahvaa temperamenttiani. Kykenen pysähtymään, arvostamaan tätä hetkeä, jossa elän juuri nyt. En enää pohdi menneitä enkä tulevaa. Opetusfilosofiani perustuu henkilökohtaisen vastuun kantamiseen omasta hyvinvoinnista ja olen elänyt oppieni mukaan jo neljätoista vuotta. Tänään tunnen hehkuvani positiivista elinvoimaa ja rakastan työtäni ja oppilaitani.

Lisätietoa palveluista ja kursseista löytyy osoitteesta www.lanaprana.fi. Tykkää myös LanaPranan Facebook-sivusta, josta saat ajantasaista tietoa tulevista kursseista ja tapahtumista!

Leave a Comment

Required fields are marked *.


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.