Lana Lavanina

Lana Lavanina

Joogaopettaja • Pranayama-opettaja
Ayurveda-terapeutti • Ravintoterapeutti

Olen Svetlana Lavanina, Petroskoissa syntynyt venäläis-suomalainen joogaopettaja.

Muutin Suomeen 18-vuotiaana ja kouluttauduin humanististen tieteiden kandidaatiksi. Sen jälkeen opiskelin Pariisissa ja työskentelin Etelä-Koreassa ja Thaimaassa. Aloitin joogaopinnot Soulissa 2001 ja vuonna 2004 suoritin Yoga Alliance-kurssin. Sen jälkeen jatkoin joogaopintoja opettajani Paul Dallaghanin ja Sri O.P Tiwarin johdolla Thaimaassa ja Intiassa.

Olen harjoitellut säännöllisesti Intian Mysoressa Sharath Rangaswamyn ja Sri K. Pattabhi Joisin kanssa. Intiassa aloitin myös ayurvedan opiskelun, joka on auttanut minua syventämään entisestään ymmärrystä mielen ja kehon kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Nuorena sairastin todella paljon ja jouduin syömään lukemattomia antibioottikuureja sekä lääkkeitä. Ne eivät kuitenkaan tuoneet apua ongelmiini. Joogan ja Pranayaman ansiosta kiinnostuin Ayurvedasta. Näiden avulla sain kehoani ja mieltäni tasapainotettua sekä vahvistettua terveyttäni. Löysin uuden elämäntavan, joka tukee kokonaisvaltaisesti hyvinvointiani.

Vuosina 2007-2009 toimin Yoga-Thailand-joogakeskuksen vakituisena opettajana. Minut on sertifioitu kliinisen Ayurvedan terapeutiksi vuonna 2012 Nagpurissa, Intiassa. Pääopettajinani ovat toimineet Atreya Smith ja Dr. Sunil Joshi. Opettajani tuntevat hyvin länsimaalaisen ruokakulttuurin ja pyrinkin soveltamaan Ayurvedan oppeja suomalaiseen elämäntapaan. Opetan Joogakoulu Shantissa hatha-, astanga- ja vinyasajoogaa. Pidän myös Pranayama- ja Ayurvedakursseja ja teen ayurvedisia konsultaatioita ja öljyhoitoja.

Ansioluettelo